18

STOPPEN MET ROKEN op korte termijn is een afspraak mogelijk 06-52314650

 • De eerste hypnose sessie  € 145,- incl btw
 • Onze behandelingen worden door de Zorgverzekeraars en Vektis
  Voor het jaar 2022 erkend door diverse zorgverzekeraars:

    

  AGB-Code : 90064670

  Vestiging :

  HYPNOSE-PRAKTIJK-LIMBURG

  Zorgsoort :

  Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg

  Stoppen met roken met of zonder gewichtscontrole, vraag naar de mogelijkheden.

  De hoogste slaagkans (wetenschappelijk bewezen)

  Eén behandeling van minder dan 60 minuten

  Stoppen met roken is allesbehalve gemakkelijk. Misschien heeft u al tal van keren geprobeerd, verschillende methodes gebruikt, om na nauwelijks enkele dagen toch alweer te beginnen roken. Misschien bent u het ook beu om op dergelijke ongezonde manier te moeten leven, maar is het tot nu toe altijd te moeilijk gebleken de sigaret voorgoed op te geven.

  Iedere methode is voor iedereen anders. Wie probeert te stoppen “op karakter” heeft een slaagkans van zo’n 6%. Dit betekent dat één jaar na de startdatum 94 mensen op de 100 alweer aan het roken zijn (en meestal zelfs binnen de 14 dagen). Het betekent dus ook dat voor 6% van de mensen het wel een goede oplossing is…. Maar 6% is natuurlijk een kleine minderheid. De methode die ik gebruik daarentegen, gepionierd door de Amerikaanse therapeut Gerald F. Kein, heeft een slaagpercentage van 90%. Met andere woorden: voor 90% van de mensen is dit dé manier die hen van het roken afhelpt — op minder dan 60 minuten tijd.

  Nicotinepleisters en -kauwgom leveren een slaagkans van 13% op. Dus, alweer gemeten één jaar na de startdatum, zijn 87 mensen van de 100 die deze methodes uitprobeerden alweer aan het roken. Het hoeft dus geen betoog dat nogal wat rokers radeloos worden na de zoveelste poging om van de sigaret af te geraken.

  Wilt u ook zo snel mogelijk stoppen met roken?

  Neem dan nu contact op met hypnotiseur op 06-52314650 voor een snelle afspraak! De kostprijs voor 1 sessie “Nooit Meer Roken” is €125,= per persoon. 

  “Cold Turkey” gaan is niet de oplossing

  Het is een mythe dat iedereen die maar wil, kan stoppen met roken door gewoonweg “cold turkey” te gaan. Als wilskracht voldoende was, zou iedereen al lang gestopt zijn met roken. Immers, eenieder die rookt ondervindt dagelijks de schadelijke gevolgen:

  ·         hoesten

  ·         kortademigheid

  ·         verminderd uithoudingsvermogen

  ·         verminderde reukzin

  ·         verminderde eetlust

  ·         enz.

  Vergeet ook niet de schadelijke gevolgen op lange termijn: roken wordt in verband gebracht met verschillende soorten kanker (dus niet enkel longkanker, maar ook bv. keelkanker, pancreaskanker en nierkanker). Er zijn dan ook 30x meer mensen die sterven van de gevolgen van het roken dan van vergiftiging!

  Wie rookt en een operatie moet ondergaan, zal na de operatie tevens veel langzamer genezen dan een niet-roker.

  Van de sigaret af blijven.

  Hoewel nicotine absoluut verslavend is, is het perfect mogelijk om aan de hand van hypnose te stoppen met roken zonder neveneffecten. Nicotine verlaat de bloedstroom al na enkele dagen, en wie aan de hand van hypnose stopt met roken bij een goede hypnotiseur, ondervindt geen onthoudingsverschijnselen.

  Slaagkans

  De slaagkans bij hypnose varieert naargelang de gebruikte methode. De methode die ik gebruik levert een hoge slaagkans  op. Dus van de 100 mensen die bij ons stoppen met roken, zullen er 90 na een jaar nog steeds niet-roker zijn (en wie zo lang gestopt is, blijft in de regel ook rookvrij voor de rest van zijn of haar leven).

  Dit is overigens wetenschappelijk bewezen. Een studie van de University of Washington School of Medicine in 2001 concludeert: “Van de 43 patiënten [in de studie] die deze behandeling [hypnose] volgden, rapporteerden er 39 nog tabakvrij te zijn bij de follow-ups (6 maanden tot 3 jaar na de behandeling). Dit betekent een succescijfer van 90.6% bij hypnose”(University of Washington School of Medicine, Depts. of Anesthesiology and Rehabilitation Medicine, Int J Clin Exp Hypn. 2001 Jul;49(3):257-66. Barber J.).

  ******    Ik ben gestopt met roken, én ik heb geen rugpijn meer! Toppie!

  - Carla uit Venlo

  Een andere paper, getiteld “Performance by gender in a stop-smoking program combining hypnosis and aversion” haalt vrijwel identieke resultaten. Men concludeert: “Een terreinstudie van 93 mannelijke en 93 vrouwelijke patiënten bestudeerde het stoppen met roken dankzij hypnose. Bij de follow-up na 3 maanden bleek dat 86% van de mannen en 87% van de vrouwen nog steeds afbleven van de tabak, door middel van de hypnose.” (Johnson DL, Karkut RT. Adkar Associates, Inc., Bloomington, Indiana. Psychol Rep. 1994 Oct;75(2):851-7.  PMID: 7862796)

  Ook in expliciet vergelijkende wetenschappelijke studies scoort hypnose goed. Het Journal of Applied Psychology schreef in oktober 1992: “Hypnose is de meest effectieve manier om te stoppen met roken, volgens de grootste wetenschappelijke vergelijkende studie over rookstop. Een meta-analyse, die systematisch de resultaten vergeleek van meer dan 600 studies van 72000 mensen uit Amerika en Europa wees uit dat, gemiddeld, hypnose meer dan 3x zo effectief was als nicotinevervangers en 15x zo effectief als stoppen op wilskracht.” (University of Iowa, Journal of Applied Psychology, How One in Five Give Up Smoking. October 1992.)

  Wie zou hervallen binnen de eerste week na de behandeling, kan overigens terugkomen voor een tweede sessie. Daarmee is uw succes zo goed als gegarandeerd! Je hebt dan niet goed de controle afgegeven aan de hypnotiseur.

  Stoppen op 60 minuten

  Is het echt mogelijk om te stoppen met roken op minder dan 60 minuten tijd?

  Ja, wie écht gemotiveerd is om te stoppen, heeft slechts één hypnosebehandeling nodig. Motivatie is absoluut cruciaal. Bij wie niet écht gemotiveerd is, kan trouwens geen enkele methode soelaas bieden. Als je bij jezelf zegt: “ik wil er wel vanaf, maar ik zal het wel missen”, dan ben je er nog niet klaar voor, want dan ga je de hypnotische suggesties om te stoppen ook niet aanvaarden.

  Immers, als hypnotiseur kan ik je niets laten doen of accepteren dat je niet wil. Als je wil stoppen en ik vertel je in hypnose dat je sigaretten vanaf nu erg vies en smerig vindt, dan zal je die suggestie wel aanvaarden. Aanvaard je ze echter niet, dan is de kans groot dat je niet stopt of dat je er gauw terug aan begint. Dat kan de bedoeling niet zijn! Dus voordat je een afspraak maakt: check zeker met jezelf of je klaar bent om definitief de sigaret de rug toe te keren.

  Bijvoorbeeld: als ik je zou vragen, als je bij mij in de praktijk bent, om al je sigaretten af te geven, zou je dat dan doen? Zonee, dan ben je nog niet voldoende gemotiveerd om definitief te stoppen.

  ***** Ik heb 37 jaar gerookt. Maar zodra u tegen mij begon te praten in hypnose, wist ik dat het voorbij was.

  – Helen, uit Belfeld

  U stopt onmiddellijk én volledig met roken; onze methode voorziet dus géén afbouwperiode. U gaat naar huis als niet-roker, zonder neveneffecten zoals duizeligheid, zenuwachtigheid, irriteerbaarheid, drang naar sigaretten of snoep, verhoogde eetlust edm. De reden hiervoor is dat deze neveneffecten expliciet worden aangepakt tijdens de hypnose.

  Wilt u ook zo snel mogelijk stoppen met roken?

  Neem dan nu contact op met hypnotiseur op 06-52314650 voor een snelle afspraak! De kostprijs voor 1 sessie “Nooit Meer Roken” is €125,= per persoon. 

  Waarom zou het deze keer wel lukken?

  Als u al vele andere methoden geprobeerd hebt, en telkens bot gevangen hebt, is het logisch dat u zich afvraagt waarom het deze keer anders zou zijn. Waarom deze methode proberen, als al de rest gefaald heeft?

  Omdat al die andere methoden de zaak verkeerd aanpakken. Wie met het bewustzijn probeert het onderbewustzijn te veranderen, is verkeerd bezig. En we moeten het onderbewustzijn aanpakken om slechte gewoonten en verslavingen voor eens en altijd af te werpen. Het is net daarom dat hypnose zo’n hoge slaagkans heeft, maar je zult vertrouwen in de hypnotiseur moeten hebben.

  ***** Ik heb al van alles geprobeerd, en ben steeds al gauw terug gevallen. Nu ben ik definitief gestopt.

  - Johnny, uit Velden

  “Maar ik ben bang van hypnose!”

  Vele mensen zijn, jammer genoeg, bang van hypnose. Maar hypnose is een volledig natuurlijk en ongevaarlijk fenomeen. U kan niet blijven hangen in hypnose, u bent niet bewusteloos of willoos zoals de TV u wel eens wil doen geloven. Integendeel, wie in hypnose is, is heel erg alert en gefocust. Meer uitleg vindt u op deze site op de pagina’s  Wat is hypnose en Vragen over hypnose.

  Overigens mag u steeds iemand meebrengen om de sessie bij te wonen, als u zich dan beter op uw gemak voelt.

  “Ik denk niet dat ik hypnotiseerbaar ben”

  Minstens 90% van de bevolking is diep hypnotiseerbaar, of je moet een EQ beneden de 70 hebben. Je moet gewoon even de controle afgeven aan de hypnotiseur.Niet iedereen kan even diep gaan, maar kunnen wel een lichte trance bereiken, en dat is alles wat nodig is om te kunnen stoppen met roken. Een diepe trance is een aangename ervaring, maar is om voor de rest van uw leven te stoppen met roken niet noodzakelijk.

  “Ik rook al te lang om nu te stoppen, zeker met hypnose”

  Het maakt niet uit hoe lang of hoe vaak u rookt.

  “Ik heb de wilskracht niet”

  Wilskracht is niet nodig, enkel concentratie om in hypnose te geraken en de juiste motivatie. Je moet willen stoppen. Als je wil stoppen, zal je in hypnose de suggesties om te stoppen en om geen zin meer te hebben in sigaretten aanvaarden. Als je die suggesties aanvaardt, dan zal je in je onderbewustzijn ook echt geen zin meer hebben in sigaretten en dan is wilskracht niet nodig. MAAR je moet écht willen stoppen, anders aanvaard je de suggesties niet.

  “Is deze methode ook goed om te stoppen met marihuana?”

  Nee, om te stoppen met andere stoffen dan tabak, zijn andere methodes nodig. Dat komt omdat gebruik van marihuana — of andere middelen — over het algemeen een veel complexere zaak is dan tabaksgebruik, wat sociaal “aanvaard” is en vaak het gevolg is van de druk van leeftijdsgenoten of collega’s, ipv. een escapisme of een protest.

  We kunnen gebruik van andere middelen zoals cocaïne dus wel behandelen.

  “Ga ik niet verdikken?”

  Nee, één van de suggesties die u herhaaldelijk krijgt tijdens de sessie, is dat u het roken niet zal vervangen door andere negatieve gewoonten zoals snoepen of meer eten. Integendeel, u wordt gestimuleerd om het opsteken van een sigaret te vervangen door diep ademhalen, het drinken van een glas water, enzoverder.

  “Wat als ik herval?”

  Hoewel deze methode een hoge slaagkans kent, kunnen we herval niet helemaal uitsluiten. Het zou dus kunnen dat u door omstandigheden terug zou beginnen roken, hoewel dit bijzonder zeldzaam is (en ik heb het nog niet meegemaakt dat één van mijn cliënten terug is beginnen roken). Maar als dat gebeurt, dan kunt u voor een 2e sessie kiezen, u heeft dan de controle niet afgegeven en u heeft de controle nog in eigen handen gehouden.

  Hervallen betekent overigens meestal dat je nog niet helemaal gemotiveerd was en dat je dus niet alle hypnotische suggesties om te stoppen, aanvaard hebt.

  “Wat als ik helemaal niet stop met roken?”

  Dan heb je de suggesties niet aanvaard, en de controle zelf behouden.

  Er zijn in principe maar 2 manieren waarop je suggesties niet zou aanvaarden: als je niet de controle afgeeft of als je niet gemotiveerd bent. Aangezien we tijdens je hypnose zullen testen of je ook werkelijk in hypnose bent, blijft er maar één mogelijkheid over, controle afgeven. Zorg er dus voor dat je motivatie goed zit en dan stop je met roken!

   

  Wilt u ook zo snel mogelijk stoppen met roken?

  Neem dan nu contact op met hypnotiseur op 06-52314650 voor een snelle afspraak! De kostprijs voor 1 sessie “Nooit Meer Roken” is €125,= per persoon. 

  Werkt dit dan ook altijd?”

  Dit is een veel gestelde vraag. En terecht. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mijn methodiek samen met motivatie en overtuiging zeer goede resultaten biedt, wélk issue dat het ook betreft. Zoals eerder vermeld: we kunnen meer dan we zelf denken. Ik beleef dit dagelijks en heb er al duizenden mensen mee mogen helpen! Omdat iedereen anders is, heb ik uiteraard ook oog voor nazorg. Want natuurlijk werkt het niet altijd bij iedereen na 1 sessie (als de klant dit denkt), dat zou te mooi zijn immers. Toch is dit meestal wel het geval. En zou dat niet zo zijn, dan ga ik uiteraard voor het resultaat met iets meer werk en verdieping, je kunt dan voor een tweede sessie kiezen *

  Sluit je aan bij de duizenden die reeds succesvol voorgingen

  Stoppen met roken met of zonder gewichtscontrole, vraag naar de mogelijkheden.

  De hoogste slaagkans (wetenschappelijk bewezen)

  Eén behandeling van minder dan 60 minuten

  Stoppen met roken is allesbehalve gemakkelijk. Misschien heeft u al tal van keren geprobeerd, verschillende methodes gebruikt, om na nauwelijks enkele dagen toch alweer te beginnen roken. Misschien bent u het ook beu om op dergelijke ongezonde manier te moeten leven, maar is het tot nu toe altijd te moeilijk gebleken de sigaret voorgoed op te geven.

  Iedere methode is voor iedereen anders. Wie probeert te stoppen “op karakter” heeft een slaagkans van zo’n 6%. Dit betekent dat één jaar na de startdatum 94 mensen op de 100 alweer aan het roken zijn (en meestal zelfs binnen de 14 dagen). Het betekent dus ook dat voor 6% van de mensen het wel een goede oplossing is…. Maar 6% is natuurlijk een kleine minderheid. De methode die ik gebruik daarentegen, gepionierd door de Amerikaanse therapeut Gerald F. Kein, heeft een slaagpercentage van 90%. Met andere woorden: voor 90% van de mensen is dit dé manier die hen van het roken afhelpt — op minder dan 60 minuten tijd.

  Nicotinepleisters en -kauwgom leveren een slaagkans van 13% op. Dus, alweer gemeten één jaar na de startdatum, zijn 87 mensen van de 100 die deze methodes uitprobeerden alweer aan het roken. Het hoeft dus geen betoog dat nogal wat rokers radeloos worden na de zoveelste poging om van de sigaret af te geraken.

  Wilt u ook zo snel mogelijk stoppen met roken?

  Neem dan nu contact op met hypnotiseur op 06-52314650 voor een snelle afspraak! De kostprijs voor 1 sessie “Nooit Meer Roken” is €125,= per persoon. 

  “Cold Turkey” gaan is niet de oplossing

  Het is een mythe dat iedereen die maar wil, kan stoppen met roken door gewoonweg “cold turkey” te gaan. Als wilskracht voldoende was, zou iedereen al lang gestopt zijn met roken. Immers, eenieder die rookt ondervindt dagelijks de schadelijke gevolgen:

  ·         hoesten

  ·         kortademigheid

  ·         verminderd uithoudingsvermogen

  ·         verminderde reukzin

  ·         verminderde eetlust

  ·         enz.

  Vergeet ook niet de schadelijke gevolgen op lange termijn: roken wordt in verband gebracht met verschillende soorten kanker (dus niet enkel longkanker, maar ook bv. keelkanker, pancreaskanker en nierkanker). Er zijn dan ook 30x meer mensen die sterven van de gevolgen van het roken dan van vergiftiging!

  Wie rookt en een operatie moet ondergaan, zal na de operatie tevens veel langzamer genezen dan een niet-roker.

  Van de sigaret af blijven.

  Hoewel nicotine absoluut verslavend is, is het perfect mogelijk om aan de hand van hypnose te stoppen met roken zonder neveneffecten. Nicotine verlaat de bloedstroom al na enkele dagen, en wie aan de hand van hypnose stopt met roken bij een goede hypnotiseur, ondervindt geen onthoudingsverschijnselen.

  Slaagkans

  De slaagkans bij hypnose varieert naargelang de gebruikte methode. De methode die ik gebruik levert een hoge slaagkans  op. Dus van de 100 mensen die bij ons stoppen met roken, zullen er 90 na een jaar nog steeds niet-roker zijn (en wie zo lang gestopt is, blijft in de regel ook rookvrij voor de rest van zijn of haar leven).

  Dit is overigens wetenschappelijk bewezen. Een studie van de University of Washington School of Medicine in 2001 concludeert: “Van de 43 patiënten [in de studie] die deze behandeling [hypnose] volgden, rapporteerden er 39 nog tabakvrij te zijn bij de follow-ups (6 maanden tot 3 jaar na de behandeling). Dit betekent een succescijfer van 90.6% bij hypnose”(University of Washington School of Medicine, Depts. of Anesthesiology and Rehabilitation Medicine, Int J Clin Exp Hypn. 2001 Jul;49(3):257-66. Barber J.).

  ******    Ik ben gestopt met roken, én ik heb geen rugpijn meer! Toppie!

  - Carla uit Venlo

  Een andere paper, getiteld “Performance by gender in a stop-smoking program combining hypnosis and aversion” haalt vrijwel identieke resultaten. Men concludeert: “Een terreinstudie van 93 mannelijke en 93 vrouwelijke patiënten bestudeerde het stoppen met roken dankzij hypnose. Bij de follow-up na 3 maanden bleek dat 86% van de mannen en 87% van de vrouwen nog steeds afbleven van de tabak, door middel van de hypnose.” (Johnson DL, Karkut RT. Adkar Associates, Inc., Bloomington, Indiana. Psychol Rep. 1994 Oct;75(2):851-7.  PMID: 7862796)

  Ook in expliciet vergelijkende wetenschappelijke studies scoort hypnose goed. Het Journal of Applied Psychology schreef in oktober 1992: “Hypnose is de meest effectieve manier om te stoppen met roken, volgens de grootste wetenschappelijke vergelijkende studie over rookstop. Een meta-analyse, die systematisch de resultaten vergeleek van meer dan 600 studies van 72000 mensen uit Amerika en Europa wees uit dat, gemiddeld, hypnose meer dan 3x zo effectief was als nicotinevervangers en 15x zo effectief als stoppen op wilskracht.” (University of Iowa, Journal of Applied Psychology, How One in Five Give Up Smoking. October 1992.)

  Wie zou hervallen binnen de eerste week na de behandeling, kan overigens terugkomen voor een tweede sessie. Daarmee is uw succes zo goed als gegarandeerd! Je hebt dan niet goed de controle afgegeven aan de hypnotiseur.

  Stoppen op 60 minuten

  Is het echt mogelijk om te stoppen met roken op minder dan 60 minuten tijd?

  Ja, wie écht gemotiveerd is om te stoppen, heeft slechts één hypnosebehandeling nodig. Motivatie is absoluut cruciaal. Bij wie niet écht gemotiveerd is, kan trouwens geen enkele methode soelaas bieden. Als je bij jezelf zegt: “ik wil er wel vanaf, maar ik zal het wel missen”, dan ben je er nog niet klaar voor, want dan ga je de hypnotische suggesties om te stoppen ook niet aanvaarden.

  Immers, als hypnotiseur kan ik je niets laten doen of accepteren dat je niet wil. Als je wil stoppen en ik vertel je in hypnose dat je sigaretten vanaf nu erg vies en smerig vindt, dan zal je die suggestie wel aanvaarden. Aanvaard je ze echter niet, dan is de kans groot dat je niet stopt of dat je er gauw terug aan begint. Dat kan de bedoeling niet zijn! Dus voordat je een afspraak maakt: check zeker met jezelf of je klaar bent om definitief de sigaret de rug toe te keren.

  Bijvoorbeeld: als ik je zou vragen, als je bij mij in de praktijk bent, om al je sigaretten af te geven, zou je dat dan doen? Zonee, dan ben je nog niet voldoende gemotiveerd om definitief te stoppen.

  ***** Ik heb 37 jaar gerookt. Maar zodra u tegen mij begon te praten in hypnose, wist ik dat het voorbij was.

  – Helen, uit Belfeld

  U stopt onmiddellijk én volledig met roken; onze methode voorziet dus géén afbouwperiode. U gaat naar huis als niet-roker, zonder neveneffecten zoals duizeligheid, zenuwachtigheid, irriteerbaarheid, drang naar sigaretten of snoep, verhoogde eetlust edm. De reden hiervoor is dat deze neveneffecten expliciet worden aangepakt tijdens de hypnose.

  Wilt u ook zo snel mogelijk stoppen met roken?

  Neem dan nu contact op met hypnotiseur op 06-52314650 voor een snelle afspraak! De kostprijs voor 1 sessie “Nooit Meer Roken” is €125,= per persoon. 

  Waarom zou het deze keer wel lukken?

  Als u al vele andere methoden geprobeerd hebt, en telkens bot gevangen hebt, is het logisch dat u zich afvraagt waarom het deze keer anders zou zijn. Waarom deze methode proberen, als al de rest gefaald heeft?

  Omdat al die andere methoden de zaak verkeerd aanpakken. Wie met het bewustzijn probeert het onderbewustzijn te veranderen, is verkeerd bezig. En we moeten het onderbewustzijn aanpakken om slechte gewoonten en verslavingen voor eens en altijd af te werpen. Het is net daarom dat hypnose zo’n hoge slaagkans heeft, maar je zult vertrouwen in de hypnotiseur moeten hebben.

  ***** Ik heb al van alles geprobeerd, en ben steeds al gauw terug gevallen. Nu ben ik definitief gestopt.

  - Johnny, uit Velden

  “Maar ik ben bang van hypnose!”

  Vele mensen zijn, jammer genoeg, bang van hypnose. Maar hypnose is een volledig natuurlijk en ongevaarlijk fenomeen. U kan niet blijven hangen in hypnose, u bent niet bewusteloos of willoos zoals de TV u wel eens wil doen geloven. Integendeel, wie in hypnose is, is heel erg alert en gefocust. Meer uitleg vindt u op deze site op de pagina’s  Wat is hypnose en Vragen over hypnose.

  Overigens mag u steeds iemand meebrengen om de sessie bij te wonen, als u zich dan beter op uw gemak voelt.

  “Ik denk niet dat ik hypnotiseerbaar ben”

  Minstens 90% van de bevolking is diep hypnotiseerbaar, of je moet een EQ beneden de 70 hebben. Je moet gewoon even de controle afgeven aan de hypnotiseur.Niet iedereen kan even diep gaan, maar kunnen wel een lichte trance bereiken, en dat is alles wat nodig is om te kunnen stoppen met roken. Een diepe trance is een aangename ervaring, maar is om voor de rest van uw leven te stoppen met roken niet noodzakelijk.

  “Ik rook al te lang om nu te stoppen, zeker met hypnose”

  Het maakt niet uit hoe lang of hoe vaak u rookt.

  “Ik heb de wilskracht niet”

  Wilskracht is niet nodig, enkel concentratie om in hypnose te geraken en de juiste motivatie. Je moet willen stoppen. Als je wil stoppen, zal je in hypnose de suggesties om te stoppen en om geen zin meer te hebben in sigaretten aanvaarden. Als je die suggesties aanvaardt, dan zal je in je onderbewustzijn ook echt geen zin meer hebben in sigaretten en dan is wilskracht niet nodig. MAAR je moet écht willen stoppen, anders aanvaard je de suggesties niet.

  “Is deze methode ook goed om te stoppen met marihuana?”

  Nee, om te stoppen met andere stoffen dan tabak, zijn andere methodes nodig. Dat komt omdat gebruik van marihuana — of andere middelen — over het algemeen een veel complexere zaak is dan tabaksgebruik, wat sociaal “aanvaard” is en vaak het gevolg is van de druk van leeftijdsgenoten of collega’s, ipv. een escapisme of een protest.

  We kunnen gebruik van andere middelen zoals cocaïne dus wel behandelen.

  “Ga ik niet verdikken?”

  Nee, één van de suggesties die u herhaaldelijk krijgt tijdens de sessie, is dat u het roken niet zal vervangen door andere negatieve gewoonten zoals snoepen of meer eten. Integendeel, u wordt gestimuleerd om het opsteken van een sigaret te vervangen door diep ademhalen, het drinken van een glas water, enzoverder.

  “Wat als ik herval?”

  Hoewel deze methode een hoge slaagkans kent, kunnen we herval niet helemaal uitsluiten. Het zou dus kunnen dat u door omstandigheden terug zou beginnen roken, hoewel dit bijzonder zeldzaam is (en ik heb het nog niet meegemaakt dat één van mijn cliënten terug is beginnen roken). Maar als dat gebeurt, dan kunt u voor een 2e sessie kiezen, u heeft dan de controle niet afgegeven en u heeft de controle nog in eigen handen gehouden.

  Hervallen betekent overigens meestal dat je nog niet helemaal gemotiveerd was en dat je dus niet alle hypnotische suggesties om te stoppen, aanvaard hebt.

  “Wat als ik helemaal niet stop met roken?”

  Dan heb je de suggesties niet aanvaard, en de controle zelf behouden.

  Er zijn in principe maar 2 manieren waarop je suggesties niet zou aanvaarden: als je niet de controle afgeeft of als je niet gemotiveerd bent. Aangezien we tijdens je hypnose zullen testen of je ook werkelijk in hypnose bent, blijft er maar één mogelijkheid over, controle afgeven. Zorg er dus voor dat je motivatie goed zit en dan stop je met roken!

   

  Wilt u ook zo snel mogelijk stoppen met roken?

  Neem dan nu contact op met hypnotiseur op 06-52314650 voor een snelle afspraak! De kostprijs voor 1 sessie “Nooit Meer Roken” is €125,= per persoon. 

  Werkt dit dan ook altijd?”

  Dit is een veel gestelde vraag. En terecht. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mijn methodiek samen met motivatie en overtuiging zeer goede resultaten biedt, wélk issue dat het ook betreft. Zoals eerder vermeld: we kunnen meer dan we zelf denken. Ik beleef dit dagelijks en heb er al duizenden mensen mee mogen helpen! Omdat iedereen anders is, heb ik uiteraard ook oog voor nazorg. Want natuurlijk werkt het niet altijd bij iedereen na 1 sessie (als de klant dit denkt), dat zou te mooi zijn immers. Toch is dit meestal wel het geval. En zou dat niet zo zijn, dan ga ik uiteraard voor het resultaat met iets meer werk en verdieping, je kunt dan voor een tweede sessie kiezen *

  Sluit je aan bij de duizenden die reeds succesvol voorgingen

  !
  roken-

  Stoppen met Roken

  Stoppen met Roken (direct en zonder afkickverschijnselen)

  Nicotine is de snelst verslavende drug ter wereld. Nicotine activeert het beloningssysteem van de hersenen en blokkeert tegelijkertijd het systeem dat de beloning moet afremmen. Het roken van enkele sigaretten binnen enkele weken zorgt er al voor dat de hersenen een (licht) signaal afgeven, dat bij rokers die al wat langer roken als 'trek in een sigaret' wordt ervaren.[5] Het menselijk verstand kan in vele gevallen vergif van voedsel onderscheiden. Toch beginnen vele mensen nog met roken, ondanks dat men er soms duizelig en misselijk van wordt, of andere onaangename symptomen ervaart. Dat stadium is bepalend of iemand wel of geen roker wordt. De beginnende roker ziet rokers die lijken te genieten van een sigaret. Men vindt de sigaret vies, maar sluit de geest toch af voor de vieze smaak en stank en onaangename symptomen, omdat men denkt te moeten leren roken. Het waarschuwingsmechanisme wordt genegeerd, de beginnende roker rookt in verhouding nog weinig en denkt makkelijk te kunnen stoppen. De beginnende roker beseft vaak niet dat deze al verslaafd is en dat de kans groot is dat deze verslaving zich langzaam gaat uitbreiden tot dagelijks en veelvuldig roken.

  Nicotine is de snelst verslavende drug ter wereld. Nicotine activeert het beloningssysteem van de hersenen en blokkeert tegelijkertijd het systeem dat de beloning moet afremmen. Het roken van enkele sigaretten binnen enkele weken zorgt er al voor dat de hersenen een (licht) signaal afgeven, dat bij rokers die al wat langer roken als 'trek in een sigaret' wordt ervaren.[5] Het menselijk verstand kan in vele gevallen vergif van voedsel onderscheiden. Toch beginnen vele mensen nog met roken, ondanks dat men er soms duizelig en misselijk van wordt, of andere onaangename symptomen ervaart. Dat stadium is bepalend of iemand wel of geen roker wordt. De beginnende roker ziet rokers die lijken te genieten van een sigaret. Men vindt de sigaret vies, maar sluit de geest toch af voor de vieze smaak en stank en onaangename symptomen, omdat men denkt te moeten leren roken. Het waarschuwingsmechanisme wordt genegeerd, de beginnende roker rookt in verhouding nog weinig en denkt makkelijk te kunnen stoppen. De beginnende roker beseft vaak niet dat deze al verslaafd is en dat de kans groot is dat deze verslaving zich langzaam gaat uitbreiden tot dagelijks en veelvuldig roken. [6]

  Van verslaving is sprake wanneer iemand grote moeite heeft het gebruik van een bepaald middel te staken, ook al is hij of zij ervan overtuigd dat dit gebruik overwegend nadelige gevolgen heeft: het verlangen naar het 'goede gevoel' heeft de overhand.

  Bij rookverslaving is vooral nicotine de verslavende stof. Nicotine heeft effecten op de hersenen, het neuro-endocriene systeem, het hart-vaatstelsel, het maag-darmkanaal en op de skeletspieren. Het zorgt onder meer voor adrenerge stimulatie, wat resulteert in een hogere hartslag en een hogere bloeddruk. Verder heeft nicotine een belangrijk effect op de hersenen. Het stimuleert specifieke acetylcholinereceptoren. Daarnaast leidt nicotine tot dopamine-afgifte in de hersenen, wat resulteert in een gevoel van gerief en bij afname van de dopamine-expressie tot behoefte aan nicotine, hoewel dit bij roken slechts gering is. De dopamine-afgifte speelt daarmee een kleine rol in de verslavende werking van nicotine en overigens ook in de verslaving aan veel andere stoffen. Zestig milligram nicotine, dat wil zeggen ongeveer de hoeveelheid die aanwezig is in drie pakjes sigaretten of een halve sigaar, kan voor een volwassen mens een dodelijke hoeveelheid zijn[7]. Niet de complete hoeveelheid zal echter ook daadwerkelijk in het lichaam van de roker terechtkomen, een deel ervan komt in de lucht terecht en kan daardoor tevens door anderen worden ingeademd, hetgeen ook wel passief roken wordt genoemd. Alleen het stoppen met nicotine is vaak niet voldoende. De opgebouwde geestelijke verslaving, die de behoefte aan nicotine koppelt aan een (positieve) ervaring, bijvoorbeeld "het is lekker bij de koffie", of "het helpt me te ontspannen", is een grote factor in het al dan niet slagen van een 'poging' te stoppen met roken. Indien men inziet dat de momenten dat roken lekker lijkt, puur de behoefte aan nicotine is, is het al een stuk minder moeilijk.

  roken-aversie-tegen

  Stoppen met Roken inclusief gewichtscontrole

  in 2 sessie van het roken af zijn en niet aankomen

  Stoppen met Roken (direct en zonder afkickverschijnselen)

  Oorzaken van rookverslaving: Nicotine is de snelst verslavende drug ter wereld. Nicotine activeert het beloningssysteem van de hersenen en blokkeert tegelijkertijd het systeem dat de beloning moet afremmen. Het roken van enkele sigaretten binnen enkele weken zorgt er al voor dat de hersenen een (licht) signaal afgeven, dat bij rokers die al wat langer roken als 'trek in een sigaret' wordt ervaren.[5] Het menselijk verstand kan in vele gevallen vergif van voedsel onderscheiden. Toch beginnen vele mensen nog met roken, ondanks dat men er soms duizelig en misselijk van wordt, of andere onaangename symptomen ervaart. Dat stadium is bepalend of iemand wel of geen roker wordt. De beginnende roker ziet rokers die lijken te genieten van een sigaret. Men vindt de sigaret vies, maar sluit de geest toch af voor de vieze smaak en stank en onaangename symptomen, omdat men denkt te moeten leren roken. Het waarschuwingsmechanisme wordt genegeerd, de beginnende roker rookt in verhouding nog weinig en denkt makkelijk te kunnen stoppen. De beginnende roker beseft vaak niet dat deze al verslaafd is en dat de kans groot is dat deze verslaving zich langzaam gaat uitbreiden tot dagelijks en veelvuldig roken. [6]

  Van verslaving is sprake wanneer iemand grote moeite heeft het gebruik van een bepaald middel te staken, ook al is hij of zij ervan overtuigd dat dit gebruik overwegend nadelige gevolgen heeft: het verlangen naar het 'goede gevoel' heeft de overhand.

  Bij rookverslaving is vooral nicotine de verslavende stof. Nicotine heeft effecten op de hersenen, het neuro-endocriene systeem, het hart-vaatstelsel, het maag-darmkanaal en op de skeletspieren. Het zorgt onder meer voor adrenerge stimulatie, wat resulteert in een hogere hartslag en een hogere bloeddruk. Verder heeft nicotine een belangrijk effect op de hersenen. Het stimuleert specifieke acetylcholinereceptoren. Daarnaast leidt nicotine tot dopamine-afgifte in de hersenen, wat resulteert in een gevoel van gerief en bij afname van de dopamine-expressie tot behoefte aan nicotine, hoewel dit bij roken slechts gering is. De dopamine-afgifte speelt daarmee een kleine rol in de verslavende werking van nicotine en overigens ook in de verslaving aan veel andere stoffen. Zestig milligram nicotine, dat wil zeggen ongeveer de hoeveelheid die aanwezig is in drie pakjes sigaretten of een halve sigaar, kan voor een volwassen mens een dodelijke hoeveelheid zijn[7]. Niet de complete hoeveelheid zal echter ook daadwerkelijk in het lichaam van de roker terechtkomen, een deel ervan komt in de lucht terecht en kan daardoor tevens door anderen worden ingeademd, hetgeen ook wel passief roken wordt genoemd. Alleen het stoppen met nicotine is vaak niet voldoende. De opgebouwde geestelijke verslaving, die de behoefte aan nicotine koppelt aan een (positieve) ervaring, bijvoorbeeld "het is lekker bij de koffie", of "het helpt me te ontspannen", is een grote factor in het al dan niet slagen van een 'poging' te stoppen met roken. Indien men inziet dat de momenten dat roken lekker lijkt, puur de behoefte aan nicotine is, is het al een stuk minder moeilijk. Men kan nog maanden treuren over het feit dat men niet meer rookt en het stoppen met roken als zeer moeilijk beschouwen of men kan blij zijn eraf te zijn en er na enkele weken al geen behoefte meer aan hebben