arc-en-ciel

AFSPRAAK maken Volwassenen Hypnose

Dus hoe groot is jouw pijn, angst? Hoe groot is jouw verlangen om het anders te doen? Hoe OK ben je als je over een jaar nog op dezelfde plek staat met jouw pijn of angst? Als dat OK is, is de pijn of het verlangen nog niet groot genoeg.

Als je aan de slag gaat met de content die ik je geef in hypnose en je impliceert het, dan kun je hele mooie resultaten verwachten.

Voor het merendeel is er voor de individuele hypnose maar 1, 2, 3 sessies nodig, of misschien wil je echt die transformatie dan heb je echt meerdere sessies nodig in een kort of lang traject dan is het voor jouw gewoon nodig. Mocht jouw issue (probleem) er niet bij staan, of het lukt niet via de website om een sessie te boeken, neem dan even contact met telefoonnummer 06-52314650, of stuur even een email info@hypnose-praktijk-limburg.nl.

We hebben ook Transformatie Trajecten dan bieden wij meerdere sessies aan in een kort of lang traject die je ook nodig zult hebben  

vraag naar de mogelijkheden:

 ·            Reguliere  Hypnosesessie in onze praktijk, volwassenen    € 125,- per sessie

·             Hypnose sessie Kinderen vanaf                                              €  85,- per sessie

·             Regressie (verloren dingen)                                                    € 145,- per sessie

·             Regressie (terug naar het verleden in dit of vorig leven)      € 195,- per sessie

·             Regressie ( via een quantumsprong in de toekomst)           € 195,- per sessie

.             Quantum Connectie Soul key Hypnose : diverse sessies    €   prijs aanvraag

.             Kies je voor een Transformatie traject  :  diverse sessies    €   prijs aanvraag

·             Traumaverwerking ( meerdere sessies)                                  €   prijs aanvraag

.             Paniekaanvallen ( meerdere sessies)                                      €   prijs aanvraag

.             Depressie ( meerdere sessies)                                                 €   prijs aanvraag

.             Burn-Out (meerdere sessies)                                                   €   prijs aanvraag

.             Pijnvrij sessie                                                                             € 145,- per sessie

·             Vervolg sessie voor reguliere klacht                                       € 125,- per sessie

·             Virtuele maagband vanaf                                                           € 399,- traject

.             Methode Ultieme-Hypnotische Reiniging via coach traject    €  prijs aanvraag

vraag naar de mogelijkheden wij bieden een kort traject of een lang traject aan.

 

·  @Home service, alleen bij uitzondering .  Een hypnose sessie in uw eigen vertrouwde omgeving? Individuele sessie op een door u uitgekozen plek: € 180,- per sessie. Bel voor de mogelijkheden. Exclusief reiskosten a € 0,19 per km. In overleg vooraf overmaken op ons rekeningnummer NL 82 ABNA 045 63 000 82

 

kies je voor een sessie met meerdere personen vraag naar de mogelijkheden

Onze behandelingen worden door de Zorgverzekeraars en Vektis
Voor het jaar 2019 erkend door meerdere zorgverzekeraars: kijk bij contact of uw zorgverzekering erbij staat 

AGB-Code : 90064670

Vestiging :

HYPNOSE-PRAKTIJK-LIMBURG

Zorgsoort :

Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg

 

 

!

Hier kun je een afspraak maken en aangeven wat uw probleem is, de Hypnose Praktijk Limburg in Tegelen en Hoensbroek heeft een oplossing, vraag naar de mogelijkheden. vul het intakeformulier in voordat u komt of stuur het van te voren naar info@hypnose-praktijk-limburg.nl

Kijk bij VRAGEN over Hypnose en Hypnose ERVARINGEN zodat u een beeld krijgt van wat het doet.!

kijk even boven aan de website in de winkelwagen naar de artikelen , klik op de artikelen en zo kunt u verder in het systeem komen voor de betaling en de afronding van uw gekozen issue.  geef altijd even aan waar u wilt komen voor de sessie Tegelen of Hoensbroek. lukt dit niet bel 06-52314650 even voor een afspraak en we staan u altijd even te woord tussen 16.00 uur en 17.00 uur of stuur even een email info@hypnose-praktijk-limburg.nl

Hypnose is geen vervanging voor de medische zorg, Volg altijd het advies van jouw arts(en) op !!

hoe voel je je?

hoe ziet je leven er nu uit?

wil je verandering maak dan nu een afspraak.

Heb je blokkades, zit je niet in de flow, ben je zoekende, verlies je focus of ben je snel afgeleid.

Wij kunnen je helpen.

Maak nu een beslissing voor dit oude gevoel, gezegde of gedachten achter je te laten.

Als je aan de slag gaat met de content die ik je geef in hypnose en je impliceert het, dan kun je hele mooie resultaten verwachten.

Wat raak je kwijt?

Wat moet je inleveren?

Is er winst te halen bij je oude gedrag?

Je bent gefrustreerd. het voelt alsof je niet uit je energetische jas kunt komen.
EN de ene na de andere blokkade komt omhoog.
Oude blokkades.
Blokkades waarvan je al heel lang dacht dat je er van af was.
Ze steken weer de kop op.
“Hallo. Hier ben ik dan, er zit nog een laagje dieper van mij wat aangeboord mag worden.”

En die kan je wegduwen of accepteren “omdat het leven nu eenmaal zwaar is” (zoals de meeste mensen doen) en blijven waar je bent.
OF je kan ze in de ogen kijken en kijken wat ze van je willen zodat je er door kan groeien.

En mensen vragen wel eens: hoe weet ik dan wat mijn blokkades zijn?
Het leven laat het je zien.

En je kunt deze helen door Hypnose, of door een traject door te lopen met complete Transformatie.

Kiezen om helemaal jezelf te zijn.
Kiezen om alles je leven binnen te laten.
Kiezen om de energie te gaan begrijpen zodat je het leven kan leiden waar je voor geboren bent.

Als je aan de slag gaat met de content die ik je geef in hypnose en je impliceert het, dan kun je hele mooie resultaten verwachten.

Een veel gestelde vraag is werkt dit ook altijd. En terecht. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mijn methodiek samen met motivatie en overtuiging zeer goede resultaten biedt, wélk issue dat het ook betreft. Zoals eerder vermeld: we kunnen meer dan we zelf denken. Ik beleef dit dagelijks en heb er al duizenden mensen mee mogen helpen! Omdat iedereen anders is, heb ik uiteraard ook oog voor nazorg. Want natuurlijk werkt het niet altijd bij iedereen na 1 sessie (als de klant dit denkt), dat zou te mooi zijn immers. Toch is dit wel het geval, je kunt altijd kiezen voor een sessie maar je kunt ook kiezen voor een traject van meerdere sessies voor een complete transformatie. Dit omdat je onderbewuste toch wel eens zou kunnen terugvallen naar het oude gedragspatroon. En zou dat zo zijn, dan ga je uiteraard voor het resultaat met iets meer werk en verdieping, je bent dan klaar voor een traject waardoor je wel moeiteloos naar een nieuw gedrag gaat komen. Dus wat houdt je tegen.*!

QUANTUM CONNECTIE HYPNOSE

Hoe zou het zijn om toegang te hebben in de toekomst en de beste versie van jezelf naar deze tijd brengen

Stap 1 

toegang tot de geheimen verborgen in jouw diepste onderbewustzijn 

Onze Quantum Zelf is begraven in een doosje diep in ons onderbewustzijn en is in een diepe coma-staat. Omdat de meeste hypnotiseurs niet weten dat we veel groter zijn dan we denken krijgen we daardoor nooit toegang tot alle mogelijkheden die hypnose ons te bieden heeft. 

Blinden leiden de blinden en zijn zich er nooit van bewust dat wij veel groter zijn dan wij geloven! Om de slapende reus in ons wakker te schudden, moeten we veel verder gaan dan de normale praktijk van hypnose door de juiste vragen te stellen en suggesties te gebruiken. 

 

De geheimen van de Quantum Zelf zijn begraven in de Theta Brainwave State (TBS), het diepste niveau van trance mogelijk. Dit wordt normaliter alleen bereikt door meesters die decennia lang meditatie beoefenen. TBS is de staat van Somnambulistische trance. In deze staat hebben we de kracht om onszelf onmiddellijk te genezen, toegang te krijgen tot onze krachtigste bronnen, verbinding te maken met het Quantum Multiversum en hulpbronnen te activeren die we nooit in ons leven hebben gebruikt.

 

Met QCH® bereiken we dit diepst mogelijke niveau van hypnose, de staat van Somnambulistische trance. De Somnambulistische toestand wordt normaal gesproken twee keer per dag ervaren: net voordat we wakker worden en net voordat we in slaap vallen. 

 

De meeste hypnotiseurs werken niet op het Somnambulistische niveau. Dit is het meest mysterieuze niveau van hypnose en kan onverwachte resultaten opleveren, zoals het herbeleven van een vorig leven, toegang krijgen tot andere dimensies, toekomstige reizen, clairvoyance, psychische vaardigheden en nog veel meer. 

Stap 2 

de Quantum Zelf ontwaken 

Onze kwantum zelf is begraven in een doosje diep in ons onderbewustzijn en is in een diepe coma-staat en omdat de meeste hypnotiseurs niet weten dat we veel groter zijn dan we denken en we daardoor nooit toegang krijgen tot alle mogelijkheden die hypnose ons te bieden heeft. 

In 2011 woonden drs. Joy en Roy Martina een hypnose workshop bij van Dolores Cannon, die haar onderzoek naar de heilige graal en reïncarnatie bijna 50 jaar geleden begon. Dit veranderde hun leven en Joy en Roy begonnen onderzoek te doen naar het onbeperkte gebied van de Quantum wetenschappen en hebben ontdekt dat we in staat zijn tot zoveel meer dan we ons zelfs maar kunnen voorstellen. 

 

Ze ontdekten dat we multidimensionale wezens zijn die minder dan 10% van ons potentieel gebruiken. Stap voor stap ontwikkelden ze een veilige en effectieve methode die de bewuste geest (mind) omzeilt en zich richt op het verkrijgen van onbeperkte informatie in de Somnambulistische staat. Dit resulteerde in de eerste Christallin Oracle-trainingen waarbij zij deelnemers leerden toegang te krijgen tot hun Quantum psychische vaardigheden en het scannen van de onbeperkte mogelijkheden van hun toekomst. 

 

Nu is het tijd voor de volgende stap en dat is het wakker schudden van onze Quantum Zelf en het vinden van ons ware potentieel en zielsmissie. 

Quantum Jump naar jouw beste tijdlijn

QCH® is een krachtig hulpmiddel om toegang te krijgen tot het alwetend mystieke deel van onszelf, dat ook als de hogere zelf, de overziel of de ziel wordt omschreven.

Wat anders is met QCH®, is dat we ook toegang hebben tot het Multiversum en de best mogelijke toekomst kunnen vinden, waar we het gelukkigst, gezondst, meest vervuld en meest succesvol zijn en het beste leven leiden dat we kunnen hebben. Die tijdlijn is waar we onze Quantum Zelf vinden. 

 

Als we incarneren op aarde, vergeten we onze vorige levens en de connectie met onze ziel en de bron. QCH® stelt alle mensen van elke achtergrond, cultuur, religie of geloofssysteem in staat om te communiceren met wat we het Quantum Zelf noemen, dat altijd op een andere tijdlijn in het Multiversum staat. 

 

Dit is de tijdlijn waar we ons potentieel leven en het meest ontwaakt, het meest succesvol, het meest in verbinding zijn met ons hoogste bewustzijn en het meest verbonden zijn met de bron of Schepper. 

 

Wanneer we verbonden zijn op dit niveau, hebben we onbeperkte kennis en een onbeperkte mogelijkheid om het fysieke lichaam te genezen en ons leven optimaal te beleven. Dat is het Quantum Zelf.

Stoppen met Canabis

CannabiswietEngelseweedLatijnsehennepHasjiesjharsmarihuanasinsemillatetrahydrocannabinolStrafrechtelijksoftdrugsharddrugsMedicinale cannabis[1] (of , van het = 'onkruid') is de benaming voor . Cannabis komt als drug voor in twee vormen, 'wiet' en 'hasjiesj'. of hasj is de , die kan variëren van bijna vloeibaar en olieachtig tot zeer hard. Een andere bekende naam is . Deze varianten worden gewonnen uit de bloemtoppen (of liever zaaddoosjes) van deze plant, althans – bij voorkeur – van de vrouwelijke, onbevruchte plant (). Het chemisch bestanddeel dat een invloed heeft op het menselijk bewustzijn is de stof (THC). worden in Nederland cannabis en daarvan afgeleide producten tot de gerekend; in veel andere landen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen soft- en en staan er strenge straffen op. wordt door sommige mensen om medische redenen gebruikt. Net als alcohol is deelname als bestuurder op de openbare weg met THC in het bloed een misdrijf conform de

Hypnomaagband 5 sessies op lokatie PLUS

Maagband behandeling als je meer als 10, 20, 30 of meer kilo wilt afvallen. tijdelijk van 999,00 euro voor 799,00 euro

 

1.                  De maagband wordt door middel van een ‘kijkoperatie’ vlakbij de overgang van de slokdarm naar de maag geplaatst. De maag hoeft hierbij dus niet ingesneden te worden. De kijkoperatie heeft de voorkeur boven een zogenaamde open procedure omdat de kans op complicaties veel kleiner is. Bovendien is er sprake is van een sneller herstel. Sinds de introductie van de maagband zijn er tienduizenden patiënten wereldwijd geholpen met deze operatietechniek.

Afvallen door middel van een Hypnomaagband 5 sessies in de praktijk PLUS 

 

je kunt natuurlijk altijd je eigen pakket kiezen vraag naar  de mogelijkheden

Afvallen door middel van een Hypnomaagband

De hypnose Maagband. Een compleet programma bestaande uit 5 sessies. PLUS 

Een maagband is een middel dat wordt toegepast bij (ernstig) overgewicht en eetstoornissen. De band wordt via Hypnose om de bovenkant van de maag aangebracht, om eerder een vol gevoel te krijgen. Daardoor wordt het makkelijker om minder te gaan eten.

 

Afvallen / Hypnomaagband groepssessie

als je meer als 5, 10, 20, 30 of meer kilo's wilt afvallen

Afvallen door middel van een Hypnomaagband traject groepssessie

 

De hypnose Maagband. Een compleet programma bestaande uit 4 sessies BASIS  of 6 sessies PLUS vraag naar de mogelijkheden.

je kunt ook via een groepssessie een maagband gezet krijgen, vraag naar de mogelijkheden, we geven deze groepssessies op bepaalde datums in het jaar, een sessie in de groep en daarna ga je thuis zelf aan de slag met iedere 2 weken een nieuwe mp3 voor te luisteren.

Een maagband is een middel dat wordt toegepast bij (ernstig) overgewicht en eetstoornissen. De band wordt via Hypnose om de bovenkant van de maag aangebracht, om eerder een vol gevoel te krijgen. Daardoor wordt het makkelijker om minder te gaan eten.

 

Stoppen met roken met gewichtscontrole

Stoppen met Roken met gewichtscontrole (direct en zonder afkickverschijnselen)

Oorzaken van rookverslaving: Nicotine is de snelst verslavende drug ter wereld. Nicotine activeert het beloningssysteem van de hersenen en blokkeert tegelijkertijd het systeem dat de beloning moet afremmen. Het roken van enkele sigaretten binnen enkele weken zorgt er al voor dat de hersenen een (licht) signaal afgeven, dat bij rokers die al wat langer roken als 'trek in een sigaret' wordt ervaren.[5] Het menselijk verstand kan in vele gevallen vergif van voedsel onderscheiden. Toch beginnen vele mensen nog met roken, ondanks dat men er soms duizelig en misselijk van wordt, of andere onaangename symptomen ervaart. Dat stadium is bepalend of iemand wel of geen roker wordt. De beginnende roker ziet rokers die lijken te genieten van een sigaret. Men vindt de sigaret vies, maar sluit de geest toch af voor de vieze smaak en stank en onaangename symptomen, omdat men denkt te moeten leren roken. Het waarschuwingsmechanisme wordt genegeerd, de beginnende roker rookt in verhouding nog weinig en denkt makkelijk te kunnen stoppen. De beginnende roker beseft vaak niet dat deze al verslaafd is en dat de kans groot is dat deze verslaving zich langzaam gaat uitbreiden tot dagelijks en veelvuldig roken. [6]

Van verslaving is sprake wanneer iemand grote moeite heeft het gebruik van een bepaald middel te staken, ook al is hij of zij ervan overtuigd dat dit gebruik overwegend nadelige gevolgen heeft: het verlangen naar het 'goede gevoel' heeft de overhand.

Bij rookverslaving is vooral nicotine de verslavende stof. Nicotine heeft effecten op de hersenen, het neuro-endocriene systeem, het hart-vaatstelsel, het maag-darmkanaal en op de skeletspieren. Het zorgt onder meer voor adrenerge stimulatie, wat resulteert in een hogere hartslag en een hogere bloeddruk. Verder heeft nicotine een belangrijk effect op de hersenen. Het stimuleert specifieke acetylcholinereceptoren. Daarnaast leidt nicotine tot dopamine-afgifte in de hersenen, wat resulteert in een gevoel van gerief en bij afname van de dopamine-expressie tot behoefte aan nicotine, hoewel dit bij roken slechts gering is. De dopamine-afgifte speelt daarmee een kleine rol in de verslavende werking van nicotine en overigens ook in de verslaving aan veel andere stoffen. Zestig milligram nicotine, dat wil zeggen ongeveer de hoeveelheid die aanwezig is in drie pakjes sigaretten of een halve sigaar, kan voor een volwassen mens een dodelijke hoeveelheid zijn[7]. Niet de complete hoeveelheid zal echter ook daadwerkelijk in het lichaam van de roker terechtkomen, een deel ervan komt in de lucht terecht en kan daardoor tevens door anderen worden ingeademd, hetgeen ook wel passief roken wordt genoemd. Alleen het stoppen met nicotine is vaak niet voldoende. De opgebouwde geestelijke verslaving, die de behoefte aan nicotine koppelt aan een (positieve) ervaring, bijvoorbeeld "het is lekker bij de koffie", of "het helpt me te ontspannen", is een grote factor in het al dan niet slagen van een 'poging' te stoppen met roken. Indien men inziet dat de momenten dat roken lekker lijkt, puur de behoefte aan nicotine is, is het al een stuk minder moeilijk. Men kan nog maanden treuren over het feit dat men niet meer rookt en het stoppen met roken als zeer moeilijk beschouwen of men kan blij zijn eraf te zijn en er na enkele weken al geen behoefte meer aan hebben

 

roken-aversie-tegen

Stoppen met Roken inclusief gewichtscontrole

in 2 sessie van het roken af zijn en niet aankomen

Stoppen met Roken (direct en zonder afkickverschijnselen)

Oorzaken van rookverslaving: Nicotine is de snelst verslavende drug ter wereld. Nicotine activeert het beloningssysteem van de hersenen en blokkeert tegelijkertijd het systeem dat de beloning moet afremmen. Het roken van enkele sigaretten binnen enkele weken zorgt er al voor dat de hersenen een (licht) signaal afgeven, dat bij rokers die al wat langer roken als 'trek in een sigaret' wordt ervaren.[5] Het menselijk verstand kan in vele gevallen vergif van voedsel onderscheiden. Toch beginnen vele mensen nog met roken, ondanks dat men er soms duizelig en misselijk van wordt, of andere onaangename symptomen ervaart. Dat stadium is bepalend of iemand wel of geen roker wordt. De beginnende roker ziet rokers die lijken te genieten van een sigaret. Men vindt de sigaret vies, maar sluit de geest toch af voor de vieze smaak en stank en onaangename symptomen, omdat men denkt te moeten leren roken. Het waarschuwingsmechanisme wordt genegeerd, de beginnende roker rookt in verhouding nog weinig en denkt makkelijk te kunnen stoppen. De beginnende roker beseft vaak niet dat deze al verslaafd is en dat de kans groot is dat deze verslaving zich langzaam gaat uitbreiden tot dagelijks en veelvuldig roken. [6]

Van verslaving is sprake wanneer iemand grote moeite heeft het gebruik van een bepaald middel te staken, ook al is hij of zij ervan overtuigd dat dit gebruik overwegend nadelige gevolgen heeft: het verlangen naar het 'goede gevoel' heeft de overhand.

Bij rookverslaving is vooral nicotine de verslavende stof. Nicotine heeft effecten op de hersenen, het neuro-endocriene systeem, het hart-vaatstelsel, het maag-darmkanaal en op de skeletspieren. Het zorgt onder meer voor adrenerge stimulatie, wat resulteert in een hogere hartslag en een hogere bloeddruk. Verder heeft nicotine een belangrijk effect op de hersenen. Het stimuleert specifieke acetylcholinereceptoren. Daarnaast leidt nicotine tot dopamine-afgifte in de hersenen, wat resulteert in een gevoel van gerief en bij afname van de dopamine-expressie tot behoefte aan nicotine, hoewel dit bij roken slechts gering is. De dopamine-afgifte speelt daarmee een kleine rol in de verslavende werking van nicotine en overigens ook in de verslaving aan veel andere stoffen. Zestig milligram nicotine, dat wil zeggen ongeveer de hoeveelheid die aanwezig is in drie pakjes sigaretten of een halve sigaar, kan voor een volwassen mens een dodelijke hoeveelheid zijn[7]. Niet de complete hoeveelheid zal echter ook daadwerkelijk in het lichaam van de roker terechtkomen, een deel ervan komt in de lucht terecht en kan daardoor tevens door anderen worden ingeademd, hetgeen ook wel passief roken wordt genoemd. Alleen het stoppen met nicotine is vaak niet voldoende. De opgebouwde geestelijke verslaving, die de behoefte aan nicotine koppelt aan een (positieve) ervaring, bijvoorbeeld "het is lekker bij de koffie", of "het helpt me te ontspannen", is een grote factor in het al dan niet slagen van een 'poging' te stoppen met roken. Indien men inziet dat de momenten dat roken lekker lijkt, puur de behoefte aan nicotine is, is het al een stuk minder moeilijk. Men kan nog maanden treuren over het feit dat men niet meer rookt en het stoppen met roken als zeer moeilijk beschouwen of men kan blij zijn eraf te zijn en er na enkele weken al geen behoefte meer aan hebben

Afvallen inclusief ondersteuning gewichtscontrole 1 sessie

als je tot 10 kilo wilt afvallen

afvallen met ondersteuning gewichtscontrole € 250,00

Afvallen (blijvend en zonder sporten of dieet) in samenwerking met verdieping/ ondersteuning van 4 weken

De huidige mens heeft een lichaam dat zich ontwikkelde in tijden, waarin voedselschaarste heel gebruikelijk was. Tegenwoordig is dit in het rijkere westen doorgaans niet meer het geval en de levensmiddelenindustrie zorgt voor de aanvoer van niet alleen veel, maar ook energierijke voedingsmiddelen. Door deze twee zaken kan de energiebalans doorslaan. Het lichaam is gemaakt om alles wat het binnenkrijgt, zo efficiënt mogelijk op te slaan voor tijden van nood. Blijft deze schaarste echter uit, zoals tegenwoordig, dan neemt de hoeveelheid vet in het lichaam toe. Dikke mensen hebben veel meer kans op allerlei kwalen dan slanke mensen. Kankers, hart- en vaatziekten en suikerziekte zijn voorbeelden van ziekten, waarvan de kans op het krijgen ervan daalt na een aantal kilo's af te zijn gevallen

Hypnomaagband 4 sessies op lokatie Basis

Maagband behandeling als je meer als 10, 20, 30 of meer kilo wilt afvallen. tijdelijke aanbieding van 799 voor 599

 

1.                  De maagband wordt door middel van een ‘kijkoperatie’ vlakbij de overgang van de slokdarm naar de maag geplaatst. De maag hoeft hierbij dus niet ingesneden te worden. De kijkoperatie heeft de voorkeur boven een zogenaamde open procedure omdat de kans op complicaties veel kleiner is. Bovendien is er sprake is van een sneller herstel. Sinds de introductie van de maagband zijn er tienduizenden patiënten wereldwijd geholpen met deze operatietechniek.

Afvallen door middel van een Hypnomaagband 4 sessies in de praktijk BASIS 

 

je kunt natuurlijk altijd je eigen pakket kiezen vraag naar  de mogelijkheden

Afvallen door middel van een Hypnomaagband

De hypnose Maagband. Een compleet programma bestaande uit 4 sessies. BASIS 

Een maagband is een middel dat wordt toegepast bij (ernstig) overgewicht en eetstoornissen. De band wordt via Hypnose om de bovenkant van de maag aangebracht, om eerder een vol gevoel te krijgen. Daardoor wordt het makkelijker om minder te gaan eten.

 

Angsten (spinnen, warmte, honden, insecten, enz.)

Angst is een emotie veroorzaakt door een waargenomen of beleefde bedreiging en die meestal leidt tot een vermijding of ontwijking daarvan. Angst wordt beschouwd als een basaal overlevingsmechanisme, als reactie op een specifieke prikkel, zoals pijn of dreiging van gevaar. Dit laatste kan een confrontatie met die prikkel of juist een ontwijking daarvan (een vecht-of-vluchtreactie) tot gevolg hebben. Bij extreme vormen van angst kan verstarring optreden: men is dan als het ware ‘verlamd door angst’.

Obesitas afvallen via een Hypnomaagband op lokatie

via een Hypno maagband in 4 sessies afvallen op lokatie

Basis 799,00 euro tijdelijk 599,00 euro

Plus 999,00 euro tijdelijk 799,00 euro

Obesitas (verwante en min of meer synonieme termen zijn overgewicht, zwaarlijvigheid, vetzucht, corpulentie, dikheid, en adipositas) is een conditie van het lichaam waarbij de natuurlijke energiereserve van een mens of zoogdier, die in vet wordt opgeslagen, gebruikelijke niveaus ver overschrijdt tot aan het punt waarbij de gezondheid in het geding komt.

Bij mensen is de meest gebruikte maat voor zwaarlijvigheid de Body Mass Index (BMI): het lichaamsgewicht in kilogram, gedeeld door de lichaamslengte in meters in het kwadraat. Bij de BMI wordt er voor het lichaamsgewicht geen onderscheid gemaakt tussen spier- en vetweefsel (zie verderop).

Een persoon met een BMI van meer dan 25 kg/m2 wordt beschouwd als te zwaar (overgewicht); een BMI van meer dan 30 kg/m2 wordt beschouwd als zwaarlijvig (obesitas). Een verdere drempel van 40 kg/m2 wordt geïdentificeerd als een dringend morbiditeitsrisico (morbide obesitas). Van morbide obesitas is reeds sprake bij een BMI van meer dan 35 kg/m2, indien er zich samenhangende problemen voordoen: gewrichts-, hart- of longklachten, suikerziekte, hoge bloeddruk. De term superobesitas wordt gebruikt bij een BMI van boven de 50. De Wereldgezondheidsorganisatie beschouwt een BMI tussen 18,5 kg/m2 en 25 kg/m2 als ideaal voor een gezond individu (hoewel verscheidene bronnen een persoon met een BMI van minder dan 20 als te licht beschouwen). De BMI werd geïntroduceerd in de 19e eeuw door de Belgische statisticus Adolphe Quételet, en wordt daarom in Nederland en België ook vaak Queteletindex (QI) genoemd. De scheidingspunten tussen de categorieën worden nu en dan opnieuw gedefinieerd, en kunnen van land tot land verschillen.

De BMI is geen volledige diagnose, in zoverre dat deze niet de vetdistributie binnen het lichaam in overweging neemt, en de relatieve vet- spier- en botbijdragen aan het totale lichaamsgewicht negeert. Een krachtige atleet kan door zijn BMI als te zwaar worden gerangschikt (toe te schrijven aan een zwaar spierstelsel), terwijl ten onrechte een "normale" BMI kan worden gediagnosticeerd in het geval van een bejaarde persoon met zeer lage vetvrije massa. Een BMI-score alleen is ontoereikend als diagnose, omdat de BMI niet in staat is om vet van vetvrije massa te onderscheiden en ook geen rekening houdt met gevaarlijk buikvet. Een meetlint om de buikomtrek te meten geeft in dergelijke gevallen een betere indicatie.

In de meeste gevallen van overgewicht die voor de gezondheid schadelijk zijn, kunnen zowel de arts als de patiënt al "op het oog" zien dat een persoon lijdt aan zwaarlijvigheid. In deze gevallen verstrekken de BMI-drempels eenvoudige criteria die alle patiënten kunnen begrijpen. Artsen kunnen ook eenvoudige metingen gebruiken als de tailleomtrek of de huidplooimeting, waarbij op zekere plaatsen van de huid precies wordt gemeten wat de dikte van de onderhuidse vetlaag is.